Bouvierkennel v.d. Good Looking Home


Welkom op de site van onze Bouvierkennel, wij zijn Fam. v.d. Wal bestaande uit Rink, Janet en Nick en hebben in 1994 de kennel opgericht. In eerste instantie hebben we de kennel opgericht om karaktervolle pups te fokken voor eigen gebruik. In loop van de tijd werd de vraag naar deze pups groter en zijn we ons meer gaan richtten op het fokken van Bouvier pups die te gebruiken zijn voor alle takken van de hondensport b.v. KNPV, IPO, BHN, NBG, Diensthond en natuurlijk de Belgische ringsport.

Onze voorkeur van de Bouvier heeft voornamelijk te maken met zijn karakter en natuurlijk dat de Bouvier een sociale hond is. De Bouvier is ook prettig bij het huisgezin daar de Bouvier niet verhaard zoals de meeste honden wel doen.

In het verleden hebben we meerdere pups gefokt die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Ook zijn er pups naar Amerika verscheept om daar dienst te gaan doen voor de fokkerij.

Rink werkt momenteel bij een beveiligingsbedrijf die gespecialiseerd is in beveiliging met behulp van dieren. Rink werkt daar met zijn eigen Bouvier Andor waar hij in 2003 de toetsing mee heeft behaald. Daarvoor liep Rink dienst met wederom een zijn eigen Bouvier Syra.

Onze kennel fokt nog steeds de ouderwetse type “Boef”zoals men zegt. Er wordt alleen maar gefokt met zwarte stamboom Bouviers.
Uitgangspunt van de kennel blijft om een Bouvier te fokken zodat Rink deze kan gebruiken voor zijn sport de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging), en dat andere mensen daar van mee kunnen genieten indien er voldoende pups zijn.

De fokkerij ligt grotendeels in handen van Janet zodoende zijn de taken goed verdeeld. Wij wensen u veel lees plezier en mocht u vragen hebben schroom niet en mail of bel ons. Ook kunt u gerust een afspraak maken om een kijkje te nemen.

Groetjes Rink, Janet en Nick.