Het verleden


In de hondensport ben ik begonnen bij de BHN vereniging te Witten. Voor de BHN ben ik o.a. erkend hoofdpakwerker. Ik heb verschillende pakwerkers opgeleid. Wegens mijn functie-eis werd ik gedwongen om een hond op te leiden voor het KNPV certificaat, daarom heb ik de overstap gemaakt naar de KNPV. Momenteel train ik bij een KNPV verenging in Assen en ben daar wederom verenigingshelper. Inmiddels heb ik al verschillende Bouviers voorgebracht voor het KNPV certificaat.

Hieronder een overzicht van alle honden waarmee ik gewerkt heb, veel van deze Bouviers zijn ingezet voor onze kennel.

Aron
Mijn eerste sporthond was een X –Bouvier genaamd Aron, met deze hond heb ik voornamelijk getraind in de BHN. Aron was de ideale hond om jonge pakwerkers op te leiden. Mede daarom heb ik Aron daarvoor te gebruiken.

Max (click hier voor stamboom)
Max was de eerste Bouvier waarmee ik een PHI certificaat heb behaald. Max was een Bouvier met genoeg drift waar menig publiek van onder de indruk was. Qua africhting heb ik veel van Max kunnen leren dat het africhten van een herdershond of een Bouvier dag en nacht verschil maakt.

Berry (click hier voor stamboom)
In 1996 heb ik met de grondlegger van onze kennel v.d. Good Looking Home het PHI certificaat behaald. Berry heeft in zijn leven meer dan 15 nesten verwerkt, waarvan er nog veel nazaten in Nederland en België vertoeven. Berry was uiterst geschikt alszijnde politiehond/ dekreu. Tevens heeft Berry een speciaal plekje bij onze kennel daar hij de hond voor onze zoon Nick is. Nick is met Berry opgegroeid.

Shyrel (click hier voor stamboom)
Onze eerste teef die we hebben gebruikt voor de kennel is Shyrel. Om een start te maken met de kennel hebben we haar aangeschaft. Shyrel heeft wel een aantal keren laten zien dat ze zeker geschikt was voor de sport alleen kom ik wegens tijdsgebrek haar niet africhtten. Wel heeft zij een aantal keren thuis haar agressie mogen botvieren op een mouw. Shyrel wordt door ons gezien samen met Berry de grondleggers van onze kennel.

Syra (click hier voor stamboom)
Mijn eerste Bouvier teef waarmee ik trainde was Syra. Zeer pittige teef met een volle harde beet. De druk die op mij werd opgelegd om een diensthonden certificaat te behalen met haar heeft tot gevolg dat ik de keuze heb gemaakt om Syra (die ook benodigd is voor onze kennel) alleen te gebruiken als mijn diensthond en niet verder in de sport. Mede gezien dat ik op dat moment meerdere Bouviers trainde was dit niet zo’n ramp.

Roy (click hier voor stamboom)
In 2000 kreeg de kennel van de Defensie Roy terug. Roy was inmiddels 9 jaar en had al jaren als diensthond gefunctioneerd bij de Koninklijke Landmacht te Veenhuizen. Ik heb nog verschillende keren Roy meegenomen voor mijn werk. Helaas is Roy in 2002 overleden.
Maar gelukkig heeft de kennel nog een zoon van Roy, Dragon-Shyrel v.d. Good Looking Home.

Dragon (click hier voor stamboom)
Dragon is eigendom van de kennel en is bij vrienden in beheer en wordt daar ook afgericht. Wegens mijn werk had ik zelf geen tijd om Dragon af te richtten. Naast de africhting doet Dragon ook dienst als objectbeveiliger. Dragon wordt gezien als type “ouderwetse boef”hetgeen wij in het begin verhaal aangaven.


Andor (click hier voor stamboom)
Om Syra in te kunnen zetten voor onze kennel en toch mijn werk uit te voeren hebben we in 2003 Andor aangeschaft. Andor heeft in 2003 zijn PHI certificaat behaald en staat in den lande ook bekend als een “Echte Boef”. Andor is voor mij een ideale diensthond die mij nooit in de steek zal laten. Met zijn kop omhoog heeft hij menig keren vervelend publiek verwijderd. In 2003 heb ik mijn toetsing met Andor behaald. Momenteel train ik nog steeds met Andor.